Yarışma Süreci

Tahmini proje takvimi aşağıda verilmiştir:

 1.AŞAMA    

Mart-Nisan-Mayıs 2015

 Online Kayıtlar ve 1. Aşama Proje Önerisi Başvurularının    Yapılması

29 Mayıs 2015

 Proje Önerilerinin Son Teslim Tarihi

12 Haziran 2015

 2. Aşamaya Geçmeye Hak Kazanan Projelerin Açıklanması

2.AŞAMA 

      22 Haziran 2015       03 Temmuz 2015

 Girişimcilik Kursları (İş planı yazma, Ar-Ge destekleri proje  başvurusu hazırlama  v.b.)

23 Ekim  2015

 İş Planı Son Teslim Tarihi

30 Ekim 2015

 Değerlendirme Komisyonuna Proje Sunumları

23 Kasım 2015

 Final Töreni ve Ödül Alan Projelerin Açıklanması

 

Online Kayıt: Yarışmaya katılmak isteyenler web sitesinden isim ve ekip bilgilerini web sayfası online kayıt sistemi üzerinden girerler. Online kayıt tamamlandıktan sonra yarışmacılara sistem tarafından kullanıcı adı ve şifre gönderilir.

Birinci Aşama Başvurusu (Proje Önerisi Başvuruları): Online kayıt yaptırmış yarışmacılar aldıkları kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek, proje önerilerini kısa ancak açık bir dille anlatacak şekilde hazırlayarak sisteme yüklerler.  Ayrıca, proje önerisi çıktılarını .pdf olarak sistemden alarak, imzalı bir şekilde son başvuru tarihine kadar yarışmanın Gazi TTO’ya teslim ederler.  Bu başvuruya web sayfasından ulaşılabilecek Gizlilik Sözleşmesi (tüm ekip üyeleri tarafından onaylanmış) ve tüm ekip üyelerinin öğrenci belgesi de eklenir.

Birinci Aşama Değerlendirme (Ön Eleme):  Proje önerileri Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilir ve ikinci aşamaya değer bulunan  20 ila 30 proje belirlenir. Bu sayı, projelerin niteliği çerçevesinde Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme ile azaltılabilir veya arttırılabilir. Fikirlerin özgünlüğüne ilişkin araştırmaları için bir patent ofisinden destek alınacaktır. 2. aşamaya geçmeye hak kazanan kişiler/gruplar Haziran ayında açıklanır ve 500 TL ile ödüllendirilir

İş Planı Yazma: Değerlendirme Kurulu tarafından finale katılmasına karar verilen projeler için daha detaylı ve projeyi gerçekleştirmeye yönelik üç yıllık iş planı hazırlamaları istenir. Bunun için finalist ekiplere 10 gün boyunca iş planı hazırlama ve girişimcilik eğitimi verilir ve devam eden yaklaşık dört aylık sürede iş planlarını hazırlayarak Ekim ayı içerisinde teslim etmeleri beklenir.

İş Planı ve Konsept Sunumları: Ekipler TTO’ya teslim ettikleri iş planlarını ve sistemi anlatan ürün prototipi ya da proje konsept demostrasyonlarını (bazı bileşenleri işler halde gösteren)  belirlenen takvimde Değerlendirme Kurulu önünde sunarlar.

Taslak şablonu TTO tarafından girişimcilere sunulacak İş Planında başlıca şu bölümler olacaktır:

  • Ürün/Hizmet Açıklaması
  • Pazar Analizi
  • Tasarım, Geliştirme ve Üretim Süreci
  • Pazarlama Planı
  • İnsan Kaynakları
  • Finansal Analiz

İkinci Aşama Değerlendirme: İş planları ve sunumlar jüriler tarafından değerlendirilir ve ilk üç proje belirlenir.

Ödül Töreni: Kasım ayında düzenlenmesi planlanan kamuya açık olan etkinlikte finalist öğrenciler projelerini tanıtma fırsatı bulurlar Ödül alan projeler açıklanır ve ödülleri teslim edilir. 

background image